Kasza jaglana, kakao, mleko kokosowe i borówki = Idealne połączenie J
Pierwszym przepisem jakim chciałybyśmy się z wami podzielić jest deser z kaszy jaglanej, który może nam równie zastąpić pożywne śniadanie. Mimo, że znane są już jego różne odmiany to postaramy się pokazać wam naszą wersję. Prostota wykonania i idealny smak zachwycił nas i od tego czasu jesteśmy stałymi fankami tego przepisu. Połączenie kaszy jaglanej i mleka kokosowego daje idealny, delikatny smak.
Przepis:
- ¾ szkl. kaszy jaglanej
- 2 łyżki kakao
- 100 ml mleka kokosowego
- 50 ml mleka krowiego
- ksylitol lub miód
- garść borówek
Rozpoczynamy od opłukania kaszy i zagotowania na wolnym
ogniu- ok.15 min. Wody powinno być nieco więcej niż kaszy. Następnie wrzucamy
jeszcze ciepłą kasze do blendera, dokładamy kolejno kakao oraz stopniowo mleko
do uzyskania pożądanej konsystencji budyniu. Do słodzenia używamy ksylitolu, w zastępstwie można użyć miodu. Blenderujemy kilka minut by krem był idealnie gładki, przekładamy do
kokilek i obsypujemy borówkami.
Aura popołudniowego słońca w ogrodzie jest dodatkowo chwilą relaksu, w zestawieniu z tak smakowitym kremem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz